Sariyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi

İstanbul Beyoğlu Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet veren Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi ilk olarak, yardımsever vatandaş İsmail Akgün tarafından 1948 tarihinde dispanser olarak faaliyete geçmiştir. Açılışı, dönemin İstanbul valisi ve belediye başkanı Lütfü Kırdar tarafından yapılmıştır. Belediyenin de yardımı ile bugünkü hastanenin olduğu yerde İsmail Akgün Dispanseri adıyla tek kat üzerinde büyük bir dispanser olarak hizmete devam etmiştir (1960). Sarıyer İsmail Akgün Dispanseri’nin hastaneye dönüştürülmesi ve Sağlık Bakanlığı’na devredilerek Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi olarak hizmete açılışı ise 1985 yılına tekabül etmektedir.

Hastane Sarıyer ilçesinde 2. basamak sağlık kuruluşu olarak hizmet vermektedir. 3344 metrekare kapalı 865 metrekare oturum alanında bir ana bina ve poklinik hizmeti veren 3 ek hizmet binasından oluşmaktadır. Hastanede 40 yatak, 2 ameliyathane salonu, 25 poliklinik odası, 2 adet diş üniti, doğumhane ve acil birimi bulunmaktadır. Dâhiliye, Genel Cerrahi, Ortopedi, Nöroloji,  KBB, Üroloji, Beyin Cerrahi, Kardiyoloji, Pskiyatri, Cildiye, Enfeksiyon Hastalıkları, Çocuk Hastalıkları dallarında poliklinik hizmetleri verilmektedir. Hastanede Evde Sağlık Birimi, Diyabet Eğitim Birimi de mevcut olup hizmetlerine devam etmektedir ve 2014 verilerine göre toplam 355.676 hasta müracaatı olmuştur.