Sarıyer İstinye Devlet Hastanesi

İstanbul Beyoğlu Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet veren Sarıyer İstinye Devlet Hastanesi ilk olarak 1948 yılında, iki katlı, alt katı Verem Savaş Dispanseri, üst katı on yataklı sağlık merkezi olan bir tesis olarak hizmete başlamıştır. 1967 yılında alt katı poliklinik ve üst katı 15 yataklı doğum servisi olan ikinci bir bina yapılmıştır. Ardından 1968 yılında 100 yataklı bir hastaneye dönüştürülmüş ve 1970 yılında Verem Savaş Dispanseri tahliye edilmiştir. 1979 ve 1998 yıllarında eklenen birer bina ile birlikte hastane bugün mevcut olan inşa yapısına kavuşmuştur.

Hastane Sarıyer ilçesinde 2. basamak sağlık kuruluşu olarak hizmet vermektedir. Toplam 3,803 m2 arsa alanı, 7,380 m2 kapalı alan ve 2,872 m2 oturum alanına sahip dört blok binadan oluşmaktadır. Hastanede 128 yatak, 5 odalı bir ameliyathane, merkezi sterilizasyon ünitesi, 46 poliklinik odası, doğumhane ve acil servis birimi, toplam 9 yataklı (I. Seviye ve II. Seviye) yoğum bakım ünitesi, tüm tetkiklerin iç ve dış kalite kontrolleri düzenli olarak yapılan cihazlarda yapıldığı Biyokimya, Mikrobiyoloji ve Patoloji laboratuvarları, randevu ve raporlamanın en kısa sürede yapıldığı Röntgen, Tomografi, Mamografi,  Ultrason (USG), Kemik Dansitometrisi  tetkikleriyle  Görüntüleme Merkezi, Diyaliz Birimi, Endoskopi Birimi ve evde sağlık hizmeti birimi bulunmaktadır.  2014 verilerine göre hastanemize toplam 618.454 hasta müracaatı olmuştur.